Reviews

Sale Horse - 'Vince'

In Maart 2023 kocht ik de 3-jarige Vince. 

Alsof het zo moest zijn kwamen we bij Palden, P.A. Performance Horses terecht. 

Dit betekende een hele ommekeer voor ons.

Vince evolueerde van een schrikkerig, onzeker paard, dat steeds op scherp stond wanneer een training van start ging, naar een stabiel, krachtig en leergierig paard. 

Met respect en oog voor paard en ruiter trainen we bijna dagelijks onder het professionele oog  van P.A. Performance Horses. 

De zaken die voor Vince in eerste instantie stressvol waren zijn nu voor hem het onderdeel van een relaxte, toch doorgedreven training. 

Spins, wissels, ….hij kan ze zonder stress aangaan en voert ze netjes uit. 

Hij geniet van de trainingen, vindt de nodige uitdagingen en krijgt de tijd om alles op te nemen en te leren. 

Palden heeft de capaciteit als trainer om mij als ruiter, de juiste balans aan te bieden tussen sturen, steunen en stimuleren. Daar waar ik onzeker ben stuurt, steunt en stimuleert hij op zo een manier dat ook ik met Vince groei.

Steeds met de insteek om het welzijn van paard en eigenaar te vrijwaren. 

Dit zowel naast mijn paard als onder het zadel. 

P.A Performance Horses is op zulk een manier onderbouwt dat ze Vince kunnen uitbrengen op de eerst volgende wedstrijd. En dit op zo een manier, dat bij zowel Vince als mezelf, het plezier in deze zal overheersen.  

Doordat de paarden steeds op de eerste plaats komen, P.A. Performance Horses professioneel steeds paard en ruiter traint met oog op ieders welzijn en in samenspraak met de eigenaar raad ik hen echt ten zeerste aan. 

Training - 'Red'

Twee jaar gelden kochten we PH Smart like Ice aka Red een jonkie van Iceman. Een lief maar onzeker sensitief paard.

Bij Palden zaten we bij de juiste trainer met veel geduld en liefde trainde hij eerst op leiderschap en grondwerk.

De band werd verder uitgebouwd onder het zadel, al snel zagen we dat Red talent had om een goed sportpaard te worden. Red was braaf en werkwillig maar toch heel onzeker en sensitief.

Met schriktraining, geen druk trainde hij Red en je zag hem maand na maand stabieler worden. Spins stops wissels cirkels alles werd rustig aangeleerd.

Palden heeft Red deze zomer meegenomen naar de Belgische power reining circuit 3 om te scoolen waar hij een 5e plaats behaalde bij de 4-jarige met een score van 70.

Red is nu fijn te rijden klaar voor de derby ‘s. Ik zelf als 66-jarige zadel hem op en rijd er zo mee weg, dankzij de goede training en coaching.

Wij zijn Palden heel dankbaar voor de juiste training en begeleiding zodat we nu genieten van een talentvol
en stabiel paard.

PA Performance Horses is een echte aanrader waar het paard steeds op de eerste plaats komt en dat de trainingen altijd in samenspraak zijn met de eigenaar.

  • Gina
Scroll to Top