Current Status
Not Enrolled
Price
49,95
Get Started

Amateur Cursus

Welkom bij de Amateur cursus van P.A. Performance Horses.

In deze cursus zullen we uitgebreid verschillende essentiële onderdelen behandelen en je voorzien van handige tips en trucs om ermee aan de slag te gaan.

Welkom bij de Amateur Cursus

Het Belang van een goede Start

Bij het rijden van cirkels is het van groot belang om eerst te focussen op precisie en finesse voordat we de snelheid opvoeren! Denk aan het correct starten van de galop en het geleidelijk naar de ‘X’ rijden. 

Zonder een goede back-up is er geen rollback, zoals ik altijd zeg! In deze oefening laat ik zien hoe het paard de rollback uitvoert vanuit de achteruitgang, en wacht op onze hulpen om 180 graden te draaien!

Hier bekijken we de juiste houding van het paard, zodat deze lastige manoeuvre grotendeels door het paard zelf wordt uitgevoerd en we er het maximale uit kunnen halen! Het vereist echter wel een getalenteerd paard, vooral bij hogere snelheden!

Deze oefening vergt veel geduld en begrip van jouw kant richting het paard, omdat de moeilijkheidsgraad hoog is! Sommige paarden hebben van nature het vermogen om te wisselen, terwijl het voor andere erg moeilijk kan zijn! Hier komen de 5 lichaamsdelen van het paard in beeld om hen te begeleiden.

Een Rundown is cruciaal voor een succesvolle stop – het draagt maar liefst voor 90% bij aan een goede stop! Het opbouwen naar een rundown, het verhogen van de snelheid en uiteindelijk de stop vormen een uitdagende maar essentiële oefening. Hier vragen we het paard om zijn maximale snelheid, wat het een punt van aandacht maakt. In deze video begeleiden we je stap voor stap om deze techniek op te bouwen tot een niveau dat geschikt is voor amateurs.

In deze aflevering geef ik je een gedetailleerde uitleg over hoe je je kunt voorbereiden op je eerste show. Het is geweldig om aan alle manoeuvres te werken, maar het echte plezier is om ze op een show te kunnen laten zien. Ik bespreek waar de jury op let, hoe de puntentelling werkt, en ik sluit de video af met beelden van een van mijn eigen persoonlijke shows die ik heb gereden.

Scroll to Top